Medicul Eugen Silviu Poşiar, fost şef al Secţiei de Medicină Internă de la Spitalul Militar din Timişoara, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual în formă continuată. De asemenea, o asistentă medicală de la aceeaşi unitate a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de fals intelectual în formă continuată. Cei doi ar fi primit bani de la două persoane pentru a le ajuta să se pensioneze anticipat, făcând menţiuni nereale în dosarele lor medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a medicului Eugen Silviu Poşiar, la data faptelor şeful Secţiei Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara.

Medicul este acuzat de două fapte de luare de mită, două fapte de trafic de influenţă şi alte două fapte de fals intelectual în formă continuată.

De asemenea, procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a asistentei medicale în cadrul aceluiaşi spital Elena Corina Iliuţă. Aceasta este acuzată de două infracţiuni de fals intelectual în formă continuată.

"În contextul în care, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, în perioada 26 septembrie - 15 octombrie 2018, inculpatul Poşiar Eugen Silviu, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat în modalitatea amintită, suma totală de 3.400 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleaşi persoane 300 lei şi o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale", se arată în comunicat.

Pentru a crea aparenţa că persoanele respective sufereau de afecţiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Eugen Silviu Poşiar şi asistenta Elena Corina Iliuţă au făcut menţiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane, precum internări fictive, presupuse proceduri medicale şi altele.

"În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului în ceea ce priveşte sumele de bani ridicate de la inculpatul Poşiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum şi asupra a două monede din metal preţios în valoare de 5.200 lei", mai arată sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.