Un fostul director financiar-contabil al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, 80 de zile de muncă în folosul comunităţii iar instanţa a dispus confiscarea de la el a sumei de 19.888 de lei primită ca mită pentru angajarea în maternitate a două asistente medicale şi pentru acordarea unor contracte către o firmă. Sentinţa a fost dată în urma unui acord prin care inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristian Daniel Petrică, fost director financiar-contabil al maternităţii din Ploieşti, anchetat pentru mai multe infracţiuni de luare de mită, a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei în baza căruia a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de patru ani, la care se adaugă mai multe interdicţii, inclusiv aceea de a ocupa funcţia de director financiar-contabil în unităţi sanitare publice.
 
Tribunalul Prahova, care a judecat acest dosar, a dispus, de asemenea, ca cel condamnat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Administraţia Parcului memorial „Constantin Stere” din Ploieşti sau în cadrul S.C. Servicii de Gospodărire Urbană S.R.L. Ploieşti, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Prahova şi să i se confişte suna de 19.888 de lei primită ca mită.
 
Conform anchetatorilor, Petrică a fost trimis în judecată după ce a primit mită câte o mie de euro pentru angajarea a două asistente în maternitatea din Ploieşti, iar de la o societate comercială a primit, în perioada iunie-iulie 2020, servicii în valoare de 10.000 de lei, pentru facilitarea încheierii unui contract.
 
Dosarul prin care instanţa este sesizată cu privire la acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost pus pe rolul Tribunalului Prahova în urmă cu mai puţin de o lună şi, dacă nu va fi contestat în 10 zile de la comunicare, sentinţa rămâne definitivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.