Fostul consilier local din Deva Marian Muntean a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, după ce în anul 2013 a votat cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite pe mijloace de transport în comun, în favoarea mai multor categorii de persoane, deşi Muntean era administratorul societăţii de transport, iar contravaloarea biletelor gratuite urma să fie plătită de Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus trimiterea în judecată a fostului consilier local Marian Muntean, pentru conflict de interese.

”La data de 29 martie 2013, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Deva, inculpatul Marian Muntean a participat la şedinţa de consiliu din acea dată şi şi-a exercitat dreptul de vot cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite dus - întors pe lună în favoarea mai multor categorii de persoane din municipiul Deva de la 7 la 10, în condiţiile în care operatorul de transport era o societate în cadrul căreia Muntean Marian deţinuse calitatea de administrator până în data de  5 iulie 2012, iar ulterior pe cea de administrator de fapt. În consecinţă, societatea respectivă urma să fie retribuită cu contravaloarea biletelor eliberate de către Consiliul Local, hotărârea adoptată conducând la producerea de foloase patrimoniale în favoarea inculpatului”, se arată în comunicat.

Cauza se va judeca la Judecătoria Deva.

Marian Muntean a deţinut calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Deva din data de 25 iunie 2012 până în 10 noiembrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.