Omul de afaceri Florian Walter, fost finanţator al mai multor cluburi de fotbal, a fost chemat, vineri, la DNA Ploieşti într-un dosar în care este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor. La ieşirea de la DNA, el a spus că a fost "în vizită de lucru", însă surse judiciare afirmă că a fost citat pentru acte procedurale în dosarul în care procurorul Mihaiela Iorga are calitatea de martor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florian Walter s-a prezetat, vineri dimineaţă, la DNA Ploieşti unde a stat câteva minute, surse judiciare afirmând că acesta a fost chemat pentru îndeplinirea unor proceduri în dosarul deschis în 2015 prin disjungere din dosarul de evaziune fiscală în care este cercetată compania sa, Romprest.

La ieşirea din faţa procurorilor, Walter le-a spus jurnaliştilor că a fost "în vizită de lucru", refuzând să dea alte detalii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Săptămâna aceasta, procurorul Mihaiela Iorga, revocat din DNA şi a cărei
revocare a fost suspendată de instanţă, a fost citată şi audiată ca martor în acest
dosar.

Walter este bănuit că, în perioada 2013-2014, a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.