Femeia care a ucis o tânără la metrou, în decembrie 2017, rămâne condamnată la închisoare pe viaţă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să menţină decizia Tribunalului Bucureşti. Decizia instanţei este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca Magdalena Şerban să rămână condamnată la închisoare pe viaţă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, păstrând, astfel, hotărârea dată în acest dosar de către Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a respins, însă, ca nefondată acţiunea exercitată de partea civilă Alexandru Gabriel Ogra. Tribunalul hotărâse ca aceasta să primească din partea Magdalenei Şerban suma de 30.000 de euro, reprezentând daune morale.

Totuşi, decizia ca Magdalena Şerban să plătească 30.000 de euro către partea civilă Alexandra Anne Mary Costache, decisă de Tribunalul Bucureşti, nu a fost modificată de Curtea de Apel.

Decizia instanţei este definitivă.

Magdalena Şerban a fost trimisă în judecată, în 14 mai 2018, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată de tentativă de omor şi omor calificat.

”La data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, inculpata Ş.M. a împins o persoană de sex feminin de două ori, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai urma să oprească în staţie şi de a-i suprima astfel viaţa. La data de 12.12.2017, în jurul orei 19:54, după ce săvârşise infracţiunea de tentativă de omor descrisă mai sus, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, inculpata Ş.M. a împins-o pe C.A. spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, victima C. A. a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a suferit leziuni traumatice care i-au provocat decesul”, au transmis atunci procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Magdalena Şerban, în vârstă de 36 de ani, nu a recunoscut în faţa magistraţilor că ar fi lovit-o pe tânără cu piciorul atunci când aceasta era căzută pe şine şi a susţinut că a avut o stare de "disperare” şi o "decădere” din cauza unei vieţi lipsite de hrană şi adăpost.

Magdalena Şerban a fost arestată preventiv în 13 decembrie de către Tribunalul Bucureşti, pentru omor calificat şi tentativă de omor, ea fiind internată la Spitalul Penitenciar Jilava.

Ea le-ar fi spus anchetatorilor că regretă faptele şi a acceptat expertiza psihiatrică pe care iniţial a refuzat-o.

Magdalena Şerban a fost condamnată în prima instanţă pe data de 26 octombrie 2018, dar a atacat sentinţa cu apel.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.