Dosarul de corupţie în care fost fostul preşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca a fost trimis în judecată, condamnat în primă instanţă, apoi sentinţa a fost anulată, a fost trimis, luni, de la Tribunalul Prahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce judecătorii Tribunalului au constatat că nu mai au competenţă în acest caz pe motiv că Roşca a fost ales parlamentar la scrutinul de finalul anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În baza art.50 c.p.p. prin rap. la art.48 c.p.p. trimite cauza ce formează obiectul dosarului penal nr.192/P/2014 din data de 13.02.2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–D.N.A.–Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe inculpaţii Roşca Mircea, Rotilă Adrian, Popescu Gabriel Stelian, Dumbravă Diana Camelia, Strâmbeanu Adrian,Rotaru Marian Emanuel,David Simona, Malea Mariana, Savu Cristina, Fâcă Mihail, Semcu Adrian Emanuil şi Şerbănoiu Gabriela Cristina, la I.C.C.J, spre competentă soluţionare”, a decis, luni, Tribunalul Prahova. 
Mircea Roşca, fost deputat în legislatura 2012-2016, a cadidat din nou pe un loc eligibil pe lista PNL Prahova şi a primit un nou mandat de parlamentar în urma alegerilor din 6 decembrie. Roşca a fost condamnat într-un dosar de corupţie, sentinţa în primă instanţă, dictată de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  fiind de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, pedeapsă la care se adaugă un termen de încercare de 5 ani.
Roşca a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2015. În octombrie 2019, în baza deciziei CCR referitoare la neconstituirea de către Instanţa supremă a completurilor specializate pentru judecarea infracţiunilor de corupţie, apelul lui Roşca a fost admis, stabilindu-se ca procesul să se judece de la zero. CCR a admis în iulie 2019 sesizarea lui Florin Iordache,  în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor, privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Reluarea judecării de la zero a dosarului lui Roşca a început la Tribunalul Prahova, însă magistraţii prahoveni au constatat că nu mai au competenţa de a judeca acest proces după ce Roşca a fost ales deputat. 
Conform rechizitoriului întocmit în 2015 de DNA, „in cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a unui partid, inculpatul Roşca Mircea a pretins de la un denunţător - administrator de firmă, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al organizaţiei locale Azuga, judeţul Prahova – inculpatul Popescu Gabriel Stelian şi, prin acesta, asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi a factorilor decizionali din cadrul Primăriei oraşului Azuga, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului, sumă din care a primit efectiv - prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian – 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.