Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au început urmărirea penală in rem, după ce s-au sesizat din oficiu în urma incidentului în care şase copii au înghiţit pastile pentru tuberculoză, fără a respecta prescripţia medicului şi au ajuns la spital intoxicaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi seară, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

Procurorii au explicat că minorii nu au respectat prescripţia medicului specialist.

”La data de 27.06.2023, şase persoane vătămate, minori cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, membri ai aceleiaşi familii, domiciliaţi în comuna Dragalina, jud. Călăraşi, au ingerat diverse cantităţi de pastile de Izoniadidă Atb 100mg, medicament ce le-a fost prescris de medicul specialist, iar în urma administrării medicamentelor, fără respectarea indicaţiilor din prescripţia medicală şi pe fondul nerespectării obligaţiei de supraveghere din partea părinţilor, persoanele vătămate au suferit o intoxicaţie medicamentoasă, fiindu-le pusă viaţa în primejdie”, se mai arată în comunicat.

Urmează ca procurorii să adune probe şi să tragă la răspundere persoanele vinovate în acest caz

Şase copii din judeţul Călăraşi sunt în stare gravă şi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, după ce au înghiţit medicamente, iar poliţiştii fac cercetări în acest caz. Copiii au luat un medicament pentru tuberculoză, care le-a fost prescris preventiv, dar sunt conştienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.