Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au deschis dosar de cercetare penală, in rem, în cazul accidentului de elicopter de pe Muntele Mic al omului de afaceri timişorean, Romeo Dunca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au deschis un dosar de cerectare penală, in rem, în cazul accidentului de elicopter de pe Muntele Mic, de săptămâna trecută.

Chiar dacă nimeni nu a fost rănit, procurorii vor să afle cum s-a produs exact accidentul, aceasta pentru că, potrivit legislaţiei din domeniul aviaţiei, distrugerea unui aparat de zbor în timpul funcţionării ar putea fi infracţiune.

Elicopterul omului de afaceri timişorean, Romeo Dunca s-a prăbuşit săptămâna trecută peste cablul de transport al telescaunului de pe pârtia Borlova1 de pe Muntele Mic, în judeţul Caraş- Severin. Accidentul s-a întâmplat din cauza vântului puternic, elicopterul fiind pilotat de Dunca.

Se pare că Romeo Dunca ar fi aterizat cu elicopterul în zona pârtiei şi ar fi coborât din aparatul de zbor lăsându-l pornit, moment în care vântul puternic l-ar fi răsturnat.

Dunca, a cărui avere este estimată la aproximativ 14 milioane de euro deţine o cabană la Muntele Mic unde îşi petrece cea mai mare parte a timpului.

Elicopterul care a fost implicat în accident ar fi costat două milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.