Doi foşti consilieri ai directorului general al Administraţiei Naţionale "Apele Române”, din anul 2010, au fost trimişi în judecată de către DNA pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, după ce au primit mită de la un om de afaceri suma de 15.000 de lei, pentru a-i rezolva acestuia plata mai rapidă a unor facturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Abodi şi Mircea Eugen Urzică, foşti consilieri personali ai directorului general al Administraţiei Naţionale "Apele Române” în 2010, au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA Oradea, ambii în stare de libertate. Primul este acuzat de trafic de influenţă, iar al doilea, de complicitate la trafic de influenţă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în iunie 2010, Gheorghe Abodi, "prevalându-se de influenţa avută asupra funcţionarilor publici din conducerea instituţiei şi asupra unor angajaţi din structurile subordonate”, a pretins 15.000 de lei de la un om de afaceri. El ar fi primit banii prin intermediul colegului său, Mircea Eugen Urzică.

”În schimbul banilor, inculpatul Gheorghe Abodi i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcţionarii publici să asigure cât mai repede plata facturilor emise de firma acestuia din urmă”, precizeză DNA, într-un comunicat de presă remis marţi.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Gheorghe Abodi, pentru recuperarea sumei de 15.000 de lei.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse de către procurori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.