Fostul director al companiei CFR Mihai Necolaiciuc este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după declaraţiile pe care le-a făcut în calitate de martor, în 5 aprilie, la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de trafic de influenţă, potrivit DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Necolaiciuc a fost luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi anunţat că este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

Potrivit procurorilor, Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în 5 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului Bucureşti, în care sunt judecaţi omul de afaceri Tonea Chiriac, Mitică Chiriac şi Marius Lăcătuşu, pentru fapte de trafic de influenţă.

Procurorii îl acuză pe Mihai Necolaiciuc că a dat în faţa instanţei declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, declaraţiilor acestuia date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea.

“Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite”, arată procurorii DNA.

Dosarul în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor este cel în care, în 30 septembrie 2015, au fost trimişi în judecată, pentru trafic de influenţă, Tonea Chiriac, Mitică Chiriac şi Marius Lăcătuşu.

Procurorii susţin că, în perioada martie – aprilie 2015, Tonea Chiriac, cu ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins de la o persoană, denunţătoare în cauză, 220.000 euro, spunând că poate influenţa judecarea procesului penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, “în sensul coruperii magistraţilor şi obţinerii unei soluţii favorabile denunţătorului. Anterior, Judecătoria Sector 1 Bucureşti pronunţase în acel dosar o hotărâre de condamnare a denunţătorului la un an şi nouă luni de închisoare cu executare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.