Dan Barna a precizat luni că ste firesc să fie aşteptat punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) şi a menţionat că acest aspect a fost convenit la nivelul coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiile vicepremierului Dan Barna vin în contextul în care Ludovic Orban a declarat că nu Guvernul, ci ministrul Justiţiei Stelian Ion a decis să sesizeze Comisia de la Veneţia în privinţa desfiinţării SIIJ, astfel că acum se aşteaptă pronunţarea acestei Comisii, cel mai probabil în data de 3 iulie. După decizia acsteia, în două săptămâni, se va convoca sesiune extraordinară pentru a se vota desfiinţarea SIIJ.

„Da, într-adevăr, s-a solicitat un punct de vedere Comisiei de la Veneţia şi este firesc să se întâmple lucrul acesta, pentru că încercăm să construim sistemul de justiţie din România astfel încât să fie într-o concordanţă şi cât mai sincron cu ceea ce înseamnă sistemele de justiţie moderne şi europene. Este o decizie, de altfel, de săptămâna trecută, asumată de către coaliţie, să aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia, care va veni undeva pe 2-3 iulie şi apoi, în două săptămâni, sesiune extraordinară şi adoptarea desfiinţării SIIJ”, a afirmat Dan Barna, luni la Parlament, la finalul Biroululi Politic Naţional al USR PLUS. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.