Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus, miercuri, revocarea măsurii controlului judiciar dispusă în urmă cu o lună de Tribunalul Prahova în unul dintre dosarele de corupţie în care este cercetat fostul deputat Sebastian Ghiţă. Decizia magistraţilor de ridicare a oricărei măsuri preventive în dosarul în care Ghiţă este cercetat alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta pentru corupţie şi constituitrea uni grup infracţional este defintivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr. 401 din data de 26 septembrie 2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, pe care o desfiinţează în parte şi în rejudecare: Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, este soluţia definitivă a magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti.

În 26 septembrie, Tribunalul Prahova a respins cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova, în care acesta este cercetat pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Iulian Cristian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.

În schimb, judecătorii Tribunalului dispuseseră măsura controlului judiciar pe numele lui Ghiţă. Decizia a fost contestată atât de Sebastian Ghiţă, prin avocat, cât şi de procurorii DNA, care au cerut instanţei superioare emiterea mandatului de arestare în lipsă.

În dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghiţă este cercetat pentru corupţie alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului
Judeţean Prahova Mircea Cosma şi de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Procurorii DNA Ploieşti au început, în februarie 2015, urmărirea penală  în acest dosar privind fraude cu fonduri europene în cadrul unui proiect derulat prin SC
Hidro Prahova, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova.

Anchetatorii îl acuză pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, a cărui firmă a câştigat un contract pentru extinderea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic, din judeţul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, în timp ce fostul deputat Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestiia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzaţi de infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.