Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti consideră că abrogarea legii care prevede acordarea pensiei de serviciu judecătorilor contravine jurisprudenţei CCR şi încalcă Constituţia, mai exact acel articol din legea fundamentală care arată că "judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Apel Ploieşti transmite că Adunarea Generală a judecătorilor acestei instanţe, întrunită marţi pentru a formula, la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, un punct de vedere motivat referitor la "iminenta abrogare a dispoziţiilor legale ce consacră pensia de serviciu", consideră că abrogarea acestor prevederi privind pensiile magistraţilor contravine deciziilor CCR. 
 
"Abrogarea reglementării legale ce stabileşte acordarea pensiei de serviciu magistraţilor contravine jurisprudenţei Curţii Constituţionale a României ce consacră principiul independenţei judecătorilor, precum şi exigenţelor actuale pe care importate documente internaţionale le exprimă în mod direct cu privire a drepturile acestora, în considerarea importanţei rolului lor în apărarea statului de drept”, se arată în comunicatul dat publicităţii, marţi după-amiază, de Curtea de Apel Ploieşti.
 
Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti spun că abrogarea legii privind aşa-numitele pensii speciale ale magistraţilor reprezintă o încălcare a Constituţiei. 
 
"Orice demers de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor este contrar dispoziţiilor art. 124 alin 3 din Constituţiei care prevede că judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii", precizează documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.