Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, să suspende hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) potrivit căreia inspectorii judiciari să nu mai fie recrutaţi prin procedură proprie, ci prin intermediul CSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Admite cererea de suspendare a executării formulată de reclamanta. Dispune suspendarea executării Hotărârii Plenului CSM nr.633/25.05.2017 până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la cererea în anulare", se arată în decizia de luni a Curţii de Apel Bucureşti.
 
Decizia nu este definitivă. 
 
În 25 mai, CSM a decis modificarea regulamentului pentru concursul de inspectori judiciari, astfel încât selectarea acestora din rândul magistraţilor să se facă de plenul Consiliului.
 
Decizia CSM a fost atacată de către Inspecţia Judiciară la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În acelaşi timp, Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de Inspecţia Judiciară în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 70, alineat 1 din Legea 317/2004. Potrivit acestui articol, "inspectorii din cadrul Inspecţiei Judiciare sunt numiţi în funcţie de către inspectorul-şef, în urma unui concurs, pentru un mandat de 6 ani, dintre judecătorii şi procurorii care au o vechime de cel puţin 8 ani în magistratură, care au cel puţin grad de tribunal sau parchet de pe lângă tribunal şi au avut calificativul foarte bine la ultima evaluare".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.