Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au amânat, marţi, pronunţarea unei sentinţe definitive în cazul femeii din Buzău, de profesie psiholog, care a lovit cu autoturismul un poliţist aflat pe motocicletă şi care a fost condamnată la peste nouă ani de detenţie de către Tribunalul Buzău, ca instanţă de fond, rgumentând că are nevoie de timp mai îndelungat pentru studierea actelor şi lucrărilor dosarului. Termenul pentru pronunţarea sentinţei a fost stabilit pentru 7 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Având nevoie de timp mai îndelungat pentru studierea actelor şi lucrărilor dosarului, în baza art. 391 alin.1 Cod procedură penală, stabileşte ca deliberarea, redactarea şi pronunţarea să aibă loc în data de 07 martie 2022. Pronunţarea se va face prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluţia dată marţi de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul în care buzoianca Anda Ioana Vlădescu este judecată pentru ultraj şi în care, pe fond, a primit o sentinţă de peste nouă ani de detenţie. 
 
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploieşti după ce, în octombrie anul trecut, femeia a contestat decizia instanţei de fond, Tribunalul Buzău. Magistraţii acestei instanţe au condamnat-o la 9 ani şi 6 luni de închisoare pe Vlădescu, pentru ultraj calificat, faptă comisă în 19 august 2020.
 
Totodată, magistraţii Tribunalului Buzău au stabilit ca femeia să-i plătească poliţistului 200.000 de lei pentru prejudiciul moral suferit, dar şi peste 80.000 de lei către IPJ Buzău pentru motocicleta distrusă în accident.
 
"Obligă inculpata să plătească părţii civile Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău suma de 83807,78 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale. În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ., obligă inculpata să plătească părţii civile Popa Adrian Dumitru suma de 200.000 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale", se arăta în sentinţa judecătorilor buzoieni.
 
Anda Vlădescu, psiholog din Buzău, care avea 33 de ani la data faptelor, se afla în luna august a anului 2020 la volanul maşinii personale când poliţiştul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzău, a observat defecţiuni la sistemul de semnalizare şi a încercat să o oprească. Pentru că şoferiţa nu a oprit, poliţistul pe motocicletă a pornit în urmărirea ei, iar la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti tânăra a virat spre stânga cu intenţia de a-l lovi pe poliţist, moment în care motocicleta acestuia a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens şi a luat foc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.