Secţia pentru procurori a CSM arată, în avizul pozitiv pentru Crin Nicu Bologa propus de ministrul Justiţiei la conducerea DNA, că acesta a propus soluţii viabile, realiste, clare, articulate şi adecvate prevenirii şi înlăturării deficienţelor identificate. Procurorii apreciază că Bologa ”întruneşte condiţiile şi exigenţele necesare funcţiei de procuror-şef al DNA”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţia pentru procurori a CSM arată, în avizul pozitiv emis pentru Crin Nicu Bologa propus de ministrul Justiţiei la conducerea DNA, că acesta a prezentat în mod sintetic cadrul legislativ, misiunea, structura organizatorică şi modul de funcţionare a DNA.

”Au fost identificate deficienţe şi vulnerabilităţi precum şi cauzele şi interdependenţele dintre acestea şi au fost propuse soluţii viabile, realiste, clare, articulate şi adecvate prevenirii şi înlăturării deficienţelor identificate. Secţia pentru procurori constată, de asemenea, că soluţiile pe care le-a propus candidatul sunt fundamentate pe studii şi analize, rezultând că are o viziune clară asupra relaţionării DNA cu celelalte instituţii implicate direct sau indirect în actul de justiţie”, se arată în aviz.

În plus, procurorii reţin că ”obiectivele pe care şi le-a propus se circumscriu Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, Strategiei naţionale anticorupţie 2016-2020, obiectivelor asumate de România cu CE, prin MCV şi recomandărilor GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia, în rapoartele din anul 2019, referitoare la statul de drept şi necesitatea continuării luptei anticorupţie”.

”Secţia oţia pentru procurori apreciază că domnul Crin Nicu Bologa întruneşte condiţiile şi exigenţele necesare funcţie de procuror-şef al DNA, din punctul de vedere al viziuni strategice asupra managementului acestei instituţii, cât şi din perspectiva structurii de personalitate, respectiv abilităţii de a relationa cu personalul şi de a reuşi motivarea şi mobilizarea acestuia în vederea participării la realizarea obiectivelor”, se mai arată în aviz.

Avizul consultativ al CSM a fost transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.