Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat vineri protocolul de colaborare încheiat în 2012 cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), care avea ca scop "asigurarea independenţei şi înfăptuirii justiţiei". Documentul prevede că în situaţii de excepţie, datele şi informaţiile transmise de SRI pot fi introduse în dosarele de cercetare ale CSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protocolul desecrectizat a fost semnat în 2012 între CSM şi SRI şi a fost publicat vineri pe site-ul Consiliului.

Acesta avea ca scop "asigurarea independenţei şi înfăptuirii justiţiei, precum şi cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor şi factorilor de risc care pot afecta starea de legalitate, menţinerea ordinii de drept, precum şi climatul de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, ca valori de securitate naţională”.

Protocolul, care are trei pagini, prevedea indentificarea anticipată şi înlăturarea faptelor care ar putea afecta justiţia sau securitatea naţională, informarea reciprocă cu datele şi informaţiile pe care fiecare parte le deţine, schimbul de materiale, de lucrări şi date utile celeilalte părţi.

Un alt articol din protocol se referă la faptul că în situaţii de excepţie, datele şi informaţiile transmise de SRI pot fi introduse în dosarele de cercetare ale CSM.

Protocolul a fost încheiat pe durată nedeterminată, cu posibilitatea de modificare sau completare prin acte adiţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.