Profesoara de la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, reţinută după ce ar fi determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase la audierea ca martor într-un dosar în care un cadru universitar este judecat pentru luare de mită şi ulterior pusă sub control judiciar, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru influenţare a declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, joi, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Gabrielei Lilios, la data faptei cadru universitar, pentru infracţiunile de influenţare a declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului. 

”În perioada octombrie 2015 – iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar în cadrul facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, prin corupere, atât direct cât şi printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpaţii Ţarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa”, se arată într-un comunicat al DNA.

Gabriela Lilios i-a promis persoanei pe care a determinat-o să facă declaraţii mincinoase că o va ajuta să promoveze examenele restante, precum şi pe cel de licenţă la Facultatea de Farmacie a Universităţii ”Ovidius” din Constanţa, susţin anchetatorii.

”Declaraţia persoanei respective, dată în cadrul şedinţei publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Ţarălungă Gheorghe”, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că Gheorghe Ţarălungă a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie a Universităţii ”Ovidius” din Constanţa.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

Gabriela Lilios a fost reţinută în data de 4 octombrie, iar procurorii DNA au cerut arestarea ei, dar magistraţii Tribunalului Constaţa au respins solicitarea, dispunând cercetarea acesteia sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.