Consiliul Judeţean Argeş, una dintre cele trei instituţii la care au avut loc descinderi ale procurorilor DNA, anunţă că a pus la dispoziţia anchetatorilor documente. Oficialii CJ Argeş precizează că, până joi după-amiază, niciunul dintre angajaţii instituţiei nu a fost chemat la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţinând cont că întotdeauna am dat dovadă de transparenţă şi corectitudine, vă informăm că astăzi, 7 septembrie 2023, organele de cercetare au solicitat Consiliului Judeţean Argeş predarea unor înscrisuri. Angajaţii instituţiei au dat curs solicitării şi au pus la dispoziţie cu promptitudine toate documentele cerute", transmite, joi după amiază, printr-un comunicat, Consiliul Judeţean Argeş.

Instituţia precizează, fără a face referire la unitatea de parchet care face anchetă, că "se fac verificări în privinţa unui proiect al unei instituţii subordonate CJ Argeş".

Oficialii CJ precizează că, la acest moment, nu sunt abilitaţi să ofere mai multe informaţii din dosar "pentru a nu împiedica buna desfăşurare a activităţii organelor de cercetare".

"De asemenea, subliniem că, până în acest moment, nici un angajat al Consiliului Judeţean nu a fost chemat la audieri şi nici nu i s-a adus la cunoştinţă vreo calitate procesuală, ci vorbim doar de predarea unor documente oficiale", se mai arată în comunicatul CJ Argeş.

Conform sursei citate, Consiliul Judeţean Argeş şi instituţiile subordonate au în derulare zeci de proiecte pe toate axele de finanţare existente respectiv fonduri europene, guvernamentale.

"Toate aceste proiecte sunt transparente, realizate în urma unor licitaţii publice şi sunt verificate constant de instituţiile abilitate", mai transmite instituţia, adăugând că va pune de fiecare dată la dispoziţia anchetatorilor documentele pe care aceştia le vor solicita.

Procurorii DNA Piteşti au făcut, joi, 21 de percheziţii în judeţul Argeş, inclusiv la sediile Consiliului Judeţean, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Primăriei Ştefăneşti, într-un dosar care vizează contracte de achiziţie publică privind cumpărarea de către o instituţie publică a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.