Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc este cercetat penal după ce a postat pe Facebook o listă cu medici şi personal medical infectat cu coronavirus. El afirmă că a postat lista din greşeală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de ”divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii”, după ce un consilier local din Câmpulung Moldovenesc a postat, pe Facebook, o listă cu cadre medicale infectate cu coronavirus.

Consilierul Corneliu Berentan a explicat pentru Libertatea că lista a fost postată din greşeală şi că ar fi vrut să o trimită într-un mesaj privat unei cunoştinţe.

”Eu am postat la răspunsul ei. Am crezut că mă întreabă pe… cum se cheamă, pe privat. După aia am văzut că era un grup, nici nu mai ştiu cum se cheamă grupul”, a explicat Berentan pentru Libertatea.

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis total, sâmbătă, după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că a fost luată decizia închiderii totale a spitalului din Câmpulung Moldovenesc după ce au apărut multe rezultate pozitive cu Covid-19, după testarea întregului personal.

“S-a luat decizia închiderii acestei unităţi, având în vedere numărul mare de rezultate pozitive apărute la testarea întregului personal. Am considerat o măsură care vine în beneficiul pacienţilor non Covid pentru că după două săptămâni unitatea va putea reîncepe activitatea curată, cu un personal sănătos şi fără riscul de a se transmite boala şi la pacienţi”, a spus Manuela Trifan.

Astfel, la spitalul din Câmpulung Moldovenesc au fost confirmate pozitiv 67 de cadre medicale şi şase pacienţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.