Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a ajuns, vineri, în jurul prânzului, la Reşiţa, unde a fost citat pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie al DIICOT Caraş - Severin. Ştefănescu nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vorbim după. După ce ieşim de aici o să vă dau declaraţii. Nu ne ascundem. Nu ştiu, sunt alături de colegii mei din Caraş şi o să vedem după ce mă întorc. Nu ştiu. După ce ies o să vă spun exact pentru ce ne-au chemat", a declarat Codrin Ştefănescu, vineri, la intrarea în sediul DIICOT Caraş-Severin. 

Potrivit unor surse judiciare, DIICOT şi DGA investighează membrii unui grup infracţional organizat care ar fi săvârşit diverse infracţiuni de corupţie legate în special de numirea unor şefi în instituţii publice din Caraş-Severin. Sunt vizaţi politicieni, primari şi jurnalişti.

Ancheta a pornit de la scandalul din Radio Reşiţa, managerul Laura Sgaverdea semnalând în iarna anului trecut abuzurile lui Georgică Severin, şeful SRR, şi imixtiunea unor lideri PSD în politica editorială a postului prin impunerea unor jurnalişti apropiaţi partidului.

În acest context sunt investigate toate numirile în funcţii de conducere ale deconcentratelor din judeţ, ulterior preluării filialei PSD Caraş-Severin de către Luminiţa Jivan, actualul preşedinte al PSD Caraş- Severin.

Printre cei audiaţi sau care urmează să fie audiaţi se află Ioan Borduz, primarul comunei Fârliug, Petru Fara, primarul comunei Târnova, Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa, Zaharia Şandru, fostul director al Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Dumitru Stepănescu, directorul APIA Caraş-Severin, Marius Cornici, fostul inspector şcolar general, şi mulţi alţii.
De asemenea, în acest dosar a fost audiat senatorul Ioan Chisăliţă, cercetat şi în dosarul şpăgilor adunate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.