Premierul Florin Cîţu consideră că membrii coaliţiei trebuie să se uite cu responsabilitate şi curaj dacă deciziile luate până acum cu privire la reforma justiţiei au fost cele mai bune şi, dacă direcţia în care se merge nu este cea corectă, atunci aceştia trebuie tot cu responsabilitate şi curaj să repare ceea ce a stricat PSD în ultimii ani în justiţie. „Voi face tot ce ţine de mine să conving membrii coaliţiei şi preşedinţii de partid că aceasta este direcţia corectă, cea pe care ne-am asumat-o în programul de guvernare”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu cred că e momentul ca membrii coaliţiei să evalueze progresul pe care l-am avut în reforma legilor justiţiei. Trebuie cu responsabilitate, curaj să ne uităm dacă deciziile luate până acum au fost cele mai bune şi dacă mergem în direcţia corectă şi dacă nu, tot cu curaj şi responsabilitate, să găsim un alt mod de a repara ceea ce a stricat PSD în justiţie, în ultimii ani de zile. Dar dacă nu ne uităm atent şi nu vedem ce facem, este nevoie de responsabilitatea membrilor coaliţiei să vadă exact unde suntem şi dacă mergem în direcţia corectă. Toate celelalte reforme le susţin, aşa cum am susţinut şi în programul de guvernare asumat şi voi face tot ce ţine de mine să conving membrii coaliţiei şi preşedinţii de partid că aceasta este direcţia corectă, cea pe care ne-am asumat-o în programul de guvernare. Dacă e nevoie să reevaluăm, reevaluăm”, a declarat Florin Cîţu, întrebat despre problemele din coaliţie legate de proiectul de desfiinţare a SIIJ şi ce şanse dă, în acest context reformei în justiţiei şi refacerii legislaţiei electorale şi ce şanse daţi revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Prim-ministrul a anunţat că a cerut suspendarea şedinţei de luni a coaliţiei, întrucât nu s-a ajuns la un acord referitor la Secţia specială. „Este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiţiei, să vină cu cea mai bună soluţie”, a adăugat Cîţu care a precizat că va fi găsită o soluţie. Întrebat dacă se va rupe coaliţia din cauza proiectului de desfiinţare a SIIJ, prim-ministrul a replicat: „Nici gând”.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a susţinut că România nu are „nicio şansă” de a „scăpa” de MCV dacă nu este desfiinţată Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. „Păstrând SIIJ, mutând-o eventual la Parchetul General, aşa cum solicită partenerii din UDMR, n-avem nicio şansă să ni se ridice MCV, nicio şansă să intrăm în Schengen”, a explicat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.