Procurorii prahoveni au reţinut cinci persoane în urma scandalului izbucnit luna trecută, în Târgovişte, la înmormântarea unei fete de 13 ani decedată într-un accident rutier. Printre cei reţinuţi se numără mama şi bunica fetei care, alături de trei bărbaţi sunt acuzate de ultraj. Cei cinci sunt suspectaţi că au agresat mai mulţi poliţişti pe motiv că aceştia nu au permis cortegiului funerar să intre pe strada pe care locuieşte autorul accidentului în care adolescenta şi-a pierdut viaţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au reţinut sub acuzaţia de ultraj, pe mama, pe bunica fetei decedate în data de 7 iulie precum şi pe trei bărbaţi, rude sau vecini ai familiei, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 
Până la ora transmiterii acestei ştiri procurorul de caz nu a decis dacă va cere emiterea de mandate de arestare preventivă pentru toţi cei cinci sau dacă va lua alte măsuri preventive faţă de aceştia. 
Dosarul de ultraj a fost deschis după ce, în 12 iulie, unii dintre participanţii la înmormântarea adolescentei moarte în accidentul produs pe o trecere pentru pietoni din Târgovişte au agresat mai mulţi poliţişti pe motiv că aceştia nu au permis intrarea cortegiului funerar pe strada unde locuieşte tânărul de 22 de ani aflat la volanul maşinii care a lovit-o pe fată. 
În urma incidentelor, şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi 2 poliţişti cu funcţii de execuţie sunt cercetaţi administrativ de conducerea IGPR. 
După accident şi după evenimentele care au urmat acestuia, au fost deschise trei dosare penale care se află în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Unul dintre acestea vizează accidentul, altul infracţiunea de ultraj în urma scandalului de la înmormîntare, iar al treilea dosar a fost deschis după ce rudele victimei au depus şi ele plângere, acuzându-i pe poliţişti de purtare abuzivă, pe motiv că ar fi agresat participanţi la procesiunea de înmormântare care a avut loc la Târgovişte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.