Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova l-au plasat sub control judiciar pe medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova reţinut pentru ucidere din culpă în cazul a patru pacienţi. Acesta este inculpat pentru decesul unui bărbat şi suspect de moartea altor trei pacienţi, fapte care au avut loc în anii 2019, 2020, 2021 şi 2023. Măsura preventivă a controlului judiciar a fost luată pentru fapta pentru care a fost inculpat şi pentru care există probe şi îi interzice chirurgului să opereze atât în spitalele publice cât şi în cele private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au decis, marţi, plasarea sub control judiciar a medicului Alin Demetrian de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În dosarul în care fusese reţinut pentru 24 de ore, luni, Alin Demetrian are calitatea de inculpat pentru moartea unui bărbat în vârstă de 76 de ani din Craiova, ceea ce presupune că procurorii au ”probe că a săvârşit infracţiunea”, fiind suspect pentru moartea altor trei pacienţi, ceea ce înseamnă că în cazul acestor trei decese există, din probele adunate până în prezent la dosar, ”suspiciuni rezonabile” privind comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind vorba despre culpă medicală.

Procurorul Mihai Trică, purtător de cuvânt al Parchetului, a declarat, pentru News.ro, că infracţiunea pentru care procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus controlul judiciar a avut loc în ziua de 13 septembrie 2019, când medicul Alin Demetrian, în calitate de medic operator principal, a efectuat o intervenţie în cadrul căreia, din cauza ”nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic” a secţionat accidentat trunchiul branhio-cefalic, ceea ce a dus la hemoragie externă masivă.

Pacientul, un bărbat de 76 de ani din Craiova, a murit a doua zi, din cauza sângerării abundente, necropsia arătând că moartea a fost violentă şi între actul medical şi deces există ”legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată”.

Ulterior operaţiei care a dus la moartea pacientului de 76 de ani, medicul a continuat să opereze.

Cele trei decese pentru care are calitatea de suspect în ancheta procurorilor au avut loc la 25 septembrie 2020, 21 octombrie  2021 şi 8 martie 2023.

Măsura preventivă a controlului judiciar a fost luată pentru fapta pentru care a fost inculpat şi pentru care există probe şi îi interzice chirurgului să opereze atât în spitalele publice cât şi în cele private.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.