Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost întrebată, sâmbătă, de ce a avizat negativ asigurarea de protecţie SPP în continuare pentru fosta şefă a DNA Codruţa Kovesi, ea răspunzând că fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opţiuni şi că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opţiuni. Aşa cum ştiţi, comunicarea se face de la nivelul Administraţiei prezidenţiale, însă eu admit că exprimându-mi opţiunea am spus de asemenea că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol. Există prevedere în sensul acesta şi legea 303, ca şi legea 550 de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române precizează foarte clar care sunt competenţele acestei instituţii”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a spus că sunt nişte rigori care impun conduita unui membru în CSAT.

”Fiecare membru, contrar oricăror alte speculaţii, are libertatea propriei opţiuni”, a adăugat ea.

Legea 303/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor prevede la articolul 3 alineatul 5: ”Protecţia magistraţilor, a poliţiştilor şi jandarmilor, precum şi a membrilor de familie ai acestora, în cazurile în care viaţa, integritatea corporală sau avutul acestor persoane sunt supuse unor ameninţări, se asigură de Ministerul Afacerilor Interne, potrivit legii”.

Potrivit articolul 19 alineatul 2 din Legea 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, ”la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situaţii care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul administraţiei şi internelor poate aproba asigurarea temporară a protecţiei unor persoane, obiective, bunuri, valori şi transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile legii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.