Patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani au fost arestaţi preventiv, prin decizie a magistraţilor braşoveni, sub acuzaţiile de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt şi influenţarea declaraţiilor, după ce au deposedat un bărbat de telefonul mobil şi apoi l-au sechestrat, ameninţându-l pentru a nu reclama la Poliţie ce i s-a întâmplat. Pe parcursul anchetei, doi dintre cei patru suspecţi au procedat în mod similar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate vineri de către Poliţia judeţeană Braşov, faptele au avut loc la data de 7 septembrie, Poliţia fiind sesizată cu privire la acest caz o zi mai târziu. 
„La nivelul Biroului de Investigaţii Criminale, s-a constituit o echipă operativă, care, în urma activităţilor operativ-investigative, a stabilit faptul că, la data de 7 septembrie a.c., persoana vătămată ar fi fost contactată, prin intermediul unei reţele de socializare, de către mai multe persoane ce, sub pretextul că s-au rătăcit cu autoturismul prin Braşov, ar fi stabilit cu aceasta un punct de întâlnire, de unde să o preia, pentru a le îndruma prin oraş. Pe parcursul deplasării, persoana vătămată s-ar fi răzgândit, moment în care, prin întrebuinţarea unor acte de violenţă şi ameninţări de către persoanele bănuite, aceasta ar fi fost deposedată de telefonul mobil, în valoare de aproximativ 2.700 de lei. Totodată, persoana vătămată ar fi fost lipsită de libertate timp de aproximativ o oră, după care ar fi fost ameninţată cu acte de violenţă, pentru a nu sesiza poliţiştii. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, aceştia au identificat persoanele bănuite, fiind vorba de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani”; se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.
Pe parcursul anchetei, doi dintre suspecţi ar fi lipsit de libertate o altă persoană, într-un imobil din municipiul Braşov, victima fiind ameninţată pentru a le da celor doi bani şi telefonul mobil. 
„La un moment dat, persoana vătămată a reuşit să fugă, timp în care i-a căzut ceasul de la mână, care a fost însuşit de unul din agresori”, precizează anchetatorii.
Poliţiştii au făcut, în acest dosar, trei percheziţii în municipiile Braşov si Săcele din judeţul Braşov şi comuna Izvoarele din judeţul Prahova, în urma descinderilor fiind găsite inclusiv unele dintre bunurile provenite din tâlhării. 
Vineri, 15 septembrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a formulat propunere de arestare preventivă, un complet din cadrul Judecătoriei Braşov, admiţând propunerea privind arestarea preventivă a tuturor celor patru suspecţi, pentru 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de infracţiuni de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt şi influenţarea declaraţiilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.