Compania Cobrex Trans SRL din Braşov, specializată în servicii de transport aerian, şi patru membri ai familiei care controlează această firmă au fost condamnaţi de Tribunalul Braşov pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic, spălarea banilor şi complicitate la aceste infracţiuni, într-un dosar cu un prejudiciu de 775.000 de dolari americani. Condamnarea prevede pedepse cu suspendare pentru persoanele fizice şi o amendă penală de 310.000 de lei pentru persoana juridică, fiind dispusă după ce inculpaţii au încheiat în faţa procurorilor un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Sentinţa nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un complet de la Tribunalul Braşov a dispus, joi, pedepse cu suspendare pentru cei patru membri ai familiei Apăvăloaie, care controlează compania de transport aerian Cobrex Trans SRL, care oferea servicii de transport aerian de persoane. 
 
Cei patru, un bărbat şi trei femei, au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic, spălarea banilor şi complicitate la aceste infracţiuni instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. 
 
Fiecare dintre inculpaţi a primit pedepse cu suspendare, cea mai mare pedeapsă fiind de trei ani de închisoare cu suspendare. 
 
Compania Cobrex Trans, inculpată în acest dosar, a fost găsită vinovată de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălarea banilor şi fals informatic, firma fiind condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 310.000 de lei.
 
În plus, magistraţii au aplicat inculpatei Cobrex Trans SRL pedeapsa complementară a suspendării activităţii de transport aerian de persoane cu aeronave deţinute în baza unui contract de leasing operaţional pe o durată de un an.
 
Instanţa a dispus, de asemenea, menţinerea sechestrului asupra unor bunuri ale inculpaţilor până la acoperirea prejudiciului de 775.000 de dolari americani produs în dauna unei entităţi din Statele Unite, în faţa căreia reprezentanţii Cobrex Trans s-au angajat că vor efectua operaţiuni de transport pentru 250 de pasageri pe ruta Statele Unite-Kazahstan.
 
Conform anchetatorilor, firma din România a încheiat cu cea din SUA un contract de navlosire conform căruia, în zilele de 15 şi 17 august 2022 trebuia să transporte de pe aeroportul JFK din SUA în Kazahstan şi înapoi 250 de pasageri, contra sumei de 775.000 de dolari. Firma românească a încasat banii fără a onora contractul şi, în septembrie 2022, cei patru membri ai familiei care controlează Cobrex Trans au făcut operaţiuni financiare pentru a ascunde origine ilicită a fondurilor. 
 
Pe lângă pedepsele stabilite, prin sentinţa Tribunalului Braşov inculpaţii sunt obligaţi să achite peste 20.000 de dolari reprezentând servicii plătite de păgubiţi pentru avocaţi, transport, cazare şi închiriere maşini în Europa. În plus, fiecare dintre inculpaţi, inclusiv persoana juridică, are de achitat 7.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat.
 
Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii către toate părţile implicate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.