Două femei sunt cercetate în stare de arest preventiv şi alte trei sunt cercetate sub control judiciar într-un dosar care vizează infracţiuni de deturnare a licitaţiilor şi favorizarea făptuitorului,. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov suspectează că două dintre femei s-au înţeles pentru a deturna licitaţii organizate de o bancă, cu scopul scăderii preţurilor unor imobile scoase la vânzare după ce au fost executate silit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii braşoveni au dispus, vineri, emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele a două femei suspectate de deturnarea licitaţiilor. 
 
”La sfârşitul anului trecut, două persoane de sex masculin s-au înţeles pentru a licita fictiv prin societăţile comerciale controlate în cadrul unei proceduri de executare silită declanşată de o instituţie bancară creditoare pe raza municipiului Braşov, în scopul deturnării procedurilor şi al licitării la preţ mai mic de 50% din valoarea unor imobile, cu încălcarea prevederilor art. 846 alin. (8) din Codul de Procedură Civilă”, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.
 
Conform procurorilor, în acelaşi dosar sunt cercetate, sub control judiciar, alte trei femei care, având cunoştinţă de faptele celor două, ”în scopul zădărnicirii urmăririi penale” au oferit sfaturi cu privire la modalitatea de falsificare a unor facturi, contracte şi chitanţe în scopul mascării unor sume de bani transferate între societăţile celor doi licitatori fictivi cu titlu real de “sponsorizare” a unei cauţiuni în dosarul execuţional deschis.
 
Cele trei femei sunt acuzate de comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului.
 
În acest dosar procurorii şi poliţiştii braşoveni au făcu şapte percheziţii la sediile unor firme şi a domiciliile persoanelor vizate de anchetă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.