Peste 6.000 de cauze au rămas nesoluţionate anul trecut, arată raportul de bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe anul 2017. De asemenea, instanţele au condamnat 713 inculpaţi în baza rechizitoriilor procurorilor anticorupţie, dintre care 79 de persoane cu funcţii înalte în stat sau în instituţiile publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu putem soluţiona, cu resursele actuale, toate cauzele pe care le primim într-un an. DNA are în investigare cauze ce implică de cele mai multe ori administrarea unui probatoriu complex”, a spus Laura Codruţa Kovesi miercuri în cadrul prezentării raportului de activitate al DNA pe anul 2017.

Ea a dat exemplu un dosar în care au fost audiaţi 1.053 de martori şi 73 de suspecţi, au fost făcute 55 de percheziţii domiciliare şi au fost 135 de ridicări de documente de la persoane fizice şi juridice, au fost luate 64 de măsuri asiguratorii şi au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 2,8 milioane de euro. În acelaşi dosar, care are peste 465.000 de file, s-au luat măsuri preventive faţă de 35 de inculpaţi.

Potrivit raportului. Anu trecut au fost audiate în total peste 23.100 de persoane, 85 de persoane, în medie, pe zi, şi au fost studiate 12 milioane de documente.

De asemenea, în 2017, instanţele au condamnat definitiv 713 inculpaţi, în baza rechizitoriilor emise de procurorii anticorupţie.

Dintre aceştia, 79 au avut funcţii înalte în stat sau în instituţiile publice: trei deputaţi, un senator, un seretar de stat în cadrul unui minister, un secretar general al Senatului, un secretar general adjunct în cadrul unui minister, cinci judecători, printre care un preşedinte de tribunal, trei procurori, doi preşedinţi de consiliu judeţean, trei vicepreşedinţi de consiliu judeţean, 28 de primari, un fost preşedinte de agenţie naţională şi 30 de directori ai unor instituţii publice şi societăţi cu capital de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.