Poliţia Română anunţă că bărbatul care ar fi comandat asasinarea unui jurnalist din Timişoara a fost prins în Italia. Lucian Boncu era dat în urmărire internaţională, iar vineri a fost trimis în judecată în lipsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unei operaţiuni ENFAST declanşate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în colaborare cu echipele FAST SERBIA, FAST CROAŢIA şi FAST SLOVENIA,  a fost depistat şi reţinut, în localitatea Latina din Italia, un bărbat, de 43 de ani, urmărit naţional şi internaţional, la solicitarea autorităţilor române. Acesta se sustrăgea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis împotriva sa, pentru comiterea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Este vorba despre liderul interlop Lucian Boncu.

La data de 10 septembrie 2019, bărbatul ar fi încercat să determine alte persoane să agreseze, prin împuşcare, un jurnalist din Timişoara - Dragoş Boţa  - de la o publicaţie on-line, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de reprezentantul mass-media la adresa sa.

”De asemenea, ar fi predat unei persoane, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, în stare de funcţionare şi ar fi promis că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, i-ar fi recompensat financiar pe agresori şi le-ar fi făcut cadou arma. Bărbatul a fost reţinut, fiind declanşată procedura de predare în favoarea autorităţilor române”, au mai transmis poliţiştii.

Activităţile investigative au fost efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi ai Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat prin intermediul  Biroului SIRENE România, respectiv Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de „Urmăriri”, pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene şi alte state, în ceea ce priveşte localizarea şi predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

Liderul interlop Lucian Boncu a fost trimis în judecată, vineri, în lipsă, de procurorii DIICOT Timişoara pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul ar fi încercat să îl asasineze pe jurnalistul timişorean Dragoş Boţa, care a scris mai multe articole despre activitatea lui Boncu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.