Bărbatul care, în urmă cu doi ani, a ucis o profesoară, la Cernavodă, a fost condamnat, luni, la 22 de ani şi patru luni de închisoare de Curtea de Apel Constanţa, decizia instanţei fiind definitivă. Pedeapsa i-a fost redusă cu cinci ani faţă de prima condamnare, de la Tribunalul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Apel Constanţa a admis, luni, apelul declarat de Romică Cosmin Hărăbor împotriva decizia Tribunalului Constanţa. Magistraţii au decis să reducă pedeapsa aplicată bărbatului pentru omor calificat, de la 25 de ani la 20 de ani de închisoare. Instanţa a contopit această pedeapsă cu cea de şapte ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, iar bărbatul trebuie să execute o condamnare de 22 de ani şi patru luni de închisoare. 
 
Decizia este definitivă. 
 
Romică Cosmin Hărăbor fusese condamnat, în toamna anului trecut, de Tribunalul Constanţa la 27 de ani şi patru luni de închisoare, iar această decizie a atacat-o cu apel. 
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în aprilie 2021, bărbatul a ucis-o pe Cristina Palu, profesoară la Medgidia, el fiind cel care îi montase termopanele de la locuinţă şi uşa de la intrare în apartamentul acesteia de la Cernavodă. El a vrut să îi fure cheile de intrare pentru ca apoi să intre în locuinţă când vicima nu se afla acasă, să îi sustragă diverse bunuri. Bărbatul a sunat-o pe femeie, pretextând că doreşte să mai verifice ceva la ea în apartament, iar victima l-a primit. În momentul când a văzut că bărbatul încearcă să îi fure cheile de la apartament, femeia a început să ţipe. Atunci a imobilizat-o, i-a pus un căluş în gură ca să nu poată ţipa şi a strangulat-o cu o chingă folosită pentru prinderea bagajelor la maşină şi apoi a abandonat-o, lăsând-o cu mâinile legate. 
 
Procurorii au precizat că bărbatul i-a furat apoi femeii suma de 500 de lei, telefonul mobil şi mai multe carduri bancare aflate în poşetă.
 
Ucigaşul a fost găsit de o patrulă de Poliţie în apropiere de localitatea Deleni, în timp ce vomita pe marginea drumul, el spunând anchetatorilor că a înghiţit otravă de şobolani şi antigel. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a stat câteva ore pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit a fost dus la audieri, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, după care a fost arestat preventiv. 
 
Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit după ce sora ei a sunat la 112 pentru că nu mai reuşise să o contacteze, iar un echipaj de pompieri a intrat în locuinţă şi a găsit-o pe femeie decedată, ulterior cercetările fiind preluate de către procurori. 
 
Femeia ucisă era profesoară la Medgidia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.