Bărbatul care, în luna ianuarie a acestui an, a dus prăjituri cu marijuana la o petrecere organizată de ziua unui om de afaceri într-un hotel din Râmnicu Vâlcea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri. El trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamnă pe inculpatul Cojocari Dumitru, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. şi ped de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, la pedeapsa principală de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc,şi totodată interzice inculpatului, exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a şi b din C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară. (...) Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii, arestului la domiciliu şi arestării preventive, începând cu data de 22.01.2023, până la data de 15.03.2023, inclusiv. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatului Cojocari Dumitru, iar conform art. 92 Cod penal fixează termen de supraveghere de 3 ani”, este soluţia pronunţată, miercuri, de Tribunalul Vâlcea.

Condamnatul va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vâlcea, la datele fixate de această instituţie, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, dar şi să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile.

În plus, acesta va trebui să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze 120 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea-Direcţia Domeniului Public sau în cadrul SC Pieţe Prest SA Râmnicu Vâlcea.

Dumitru Cojocari trebuie, de asemenea, că plătească suma de 6.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 5.000 de lei în faza de urmărire penală.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În luna ianuarie a acestui an, 16 persoane invitate la o petrecere organziată cu ocazia zilei de naştere a unui om de afaceri din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital, intoxicaţi cu substanţe stupefiante, după ce la petrecere li s-au servit prăjituri brownies.

Testele făcute la spital au arătat prezenţa urmelor de marijuana în cazul a 15 dintre pacienţi.

Hotelul care a găzduit petrecerea s-a delimitat de incident.

Ramada Hotel a anunţat că mâncarea oferită invitaţilor a respectat normele de siguranţă alimentară, subliniind că prăjiturile au fost aduse de sărbătorit, însoţite de aviz de conformitate.

Ancheta a arătat că prăjiturile cu stupefiante fuseseră aduse de unul dintre invitaţi, care a spus că ar fi vrut să cumpere sărbătoritului un parfum, dar nu a avut suficienţi bani. Bărbatul a fost trimis în judecată pe 13 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.