Avocata Loredana Radu, acuzată că a intermediat obţinerea unui teren drept mită de către Neculai Onţanu, şi secretarul Consiliului Local al Sectorul 2, Toma Şutru, acuzat că a primit şi el mită 2.000.0000 de euro, au fost reţinuţi, miercuri seară, după reţinerea primarului, de procurorii DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şutru şi Radu vor fi prezentanţi joi, la Curtea de Apel Bucureşti, alături de Neculai Onţanu, cu propunere de arestare preventivă.

Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de la un denunţător beneficiar al drepturilor litigioase asupra mai multor terenuri din sectorul 2, pentru a facilita retrocedarea acestora.

El ar fi primit terenul cu ajutorul avocatei Loredana Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Pe Toma Şutru, procurorii DNA îl acuză că, în perioada august - decembrie 2007, a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de 2.000.0000 euro, pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2 Bucureşti.



De această dată, remiterea banilor a fost mascată prin încheierea unui contract fictiv de vânzare-cumpărare, cu o rudă a lui Şutru, pentru un teren inutilizabil economic (traversat de linii de înaltă tensiune) şi care valora la momentul încheierii înţelegerii aproximativ 215.000 euro.

Suma de 2.000.000 euro remisă de către denunţător a fost transferată într-un cont bancar pentru care Toma Şutru avea drept de semnătură, iar pentru a ascunde originea infracţională a banilor au fost realizate ulterior mai multe transferuri bancare şi investiţii imobiliare în România şi Spania.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.