Un avocat din judeţul Arad a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA Timişoara, pentru fapte de corupţie, după ce în urma unor percheziţii care au avut loc miercuri la locuinţa şi la cabinetul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, bani primiţi de către avocat de la un denunţător. Avocatul, împreună cu fratele său, angajat al Serviciului de Medicină Legală Arad, au falsificat mai multe probe biologice ale unor şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor DNA din Timişoara, avocatul arădean, care împreună cu fratele său, angajat la Serviciul de Medicină Legală au falsificat mai multe probe biologice ale unor şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului, a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În urma percheziţiilor la locuinţa şi la cabinetul avocatului, procurorii au găsit suma de 2.000 de euro, bani însemnaţi şi primiţi de acesta de la un denunţător.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, avocatul, înscris în cadrul Baroului Mehedinţi, este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată.

Conform anchetatorilor, avocatul Adelin George Vlai a solicitat de la trei clienţi, cercetaţi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, sumele de 14.500 lei, în rate de 9.000 lei şi 5.500 lei, dar şi 2.300 euro.

”Banii respectivi au fost primiţi de către inculpat pentru a-şi folosi influenţa reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective. Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menţionat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravenţional”, se arată în comunicatul DNA - Serviciul Teritorial Timişoara.

Fratele acestuia, angajat al SML Arad, este cercetat în stare de libertate pentru fals intelectual şi uz de fals.

Totodată, anchetatorii susţin că în dosar sunt făcute cercetări şi pe numele altor persoane. Ca urmare a acţiunii sale, inculpatul Adelin George Vlai a fost dus în arest preventiv pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA, împreună cu jandarmi şi poliţişti din Timişoara, au făcut patru percheziţii în judeţul Arad, la locuinţele a doi fraţi, unul avocat şi celălalt angajat al SML Arad, precum şi la biroul avocatului şi la Serviciul de Medicină Legală, într-un dosar de corupţie.

Cei doi au fost suspectaţi că ar fi falsificat, de-a lungul timpului, mai multe probe biologice pentru şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului şi care astfel ar fi reuşit să scape de urmările penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.