Cei doi bărbaţi din Arad care s-au predat la câteva zile după ce ar fi împuşcat pe stradă un cunoscut membru al lumii interlope locale au fost arestaţi preventiv, vineri, pentru 30 de zile. Ei ar fi declarat în faţa anchetatorilor că un al treilea bărbat, pe care nu îl pot descrie, ar fi tras cu arma şi ar fi fugit, fapt negat de victimă, care i-a recunoscut pe agresori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi suspecţi de atacul armat de luni dimineaţă, respectiv Alin Iovănuţ şi Florin Maliţa. 

Cei doi au fost arestaţi pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor, tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de la pronunţare.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că cei doi au spus la audieri că s-au predat pentru că au fost indicaţi de victimă ca fiind agresorii, însă neagă că ar fi autorii atacului armat. Ei ar fi susţinut în faţa procurorilor că un al treilea bărbat a fost cel care a tras cu arma, iar ei au fost doar martori. Bărbatul ar fi fost îmbrăcat în negru şi ar fi fugit, iar suspecţii arestaţi susţin că nu îl pot descrie pentru că nu l-au văzut bine.

Totuşi, victima i-a indicat pe Alin Iovănuţ şi Florin Maliţa ca fiind autorii atacului.

Joi, cei doi s-au predat după ce poliţiştii au reuşit să îi contacteze prin avocat şi să le aducă la cunoştinţă că sunt daţi în urmărire.

Luni dimineaţă, un bărbat de 39 de ani din Arad, cunoscut în lumea interlopă locală, a fost împuşcat la intersecţia străzilor Vadului şi Podului, din cartierul arădean Confecţii. Martorii au afirmat că au auzit două focuri de armă şi au sunat la 112.

Anchetatorii declaraseră că s-a tras cu un pistol de calibru 9 mm, iar victima a fost rănită în coapsa stângă. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean conştient şi cooperant, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Apropiaţi ai interlopului declaraseră că atacatorii ştiau că victima avea o sumă mare de bani asupra sa. Ar fi vorba de aproximativ 100.000 de euro, bani care ar fi fost furaţi.

Anchetatorii au căutat pistolul într-un canal din zona cartierului Confecţii, unde a avut loc atacul. Nămolul a fost scos cu un excavator de pe o distanţă de câteva zeci de metri, fiind ulterior ”greblat”, fără a fi găsită arma.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.