Andrei Baciu a afirmat, după ce a ieşit de la audieri la sediul DNA, în privinţa dosarului privind achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei, că a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate şi are „conştiinţa absolut liniştită” referitor la toate lucrurile pe care le-a făcut în România. Acesta a mai spus că avocaţii săi i-au tecomandat să nu facă mai multe declaraţii, neprecizând nici ce calitate are în dosarul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am dat o declaraţie. Am răspuns la absolut toate întrebările care mi-au fost adresate. Am dat o declaraţie cu privire la aceste evenimente care s-au desfăşurat în această perioadă. Mai mult nu pot să declar, ca urmare a recomandărilor avocaţilor mei. Eu sper că din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Toate întrebările pe care mi le-au adresat”, a declarat Andrei Baciu, la ieşirea de la sediul DNA, luni, după circa patru ore de audieri. 

Acesta a mai precizat că are deplină încedere în faptul că tot ceea ce a făcut în această perioadă a fost „conform cu legislaţia în vigoare”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Am răspuns la absolut toate întrebările. Am deplină încredere că tot ceea ce am făcut este conform cu legislaţia în vigoare. Am conştiinţa absolut liniştită cu privire la toate lucrurile pe care le-am făcut în România, în ultimii 9-10 ani. Nu pot să declar acum mai multe lucruri. Da, cred că este un gest de onoare pe care trebuie să îl faci în astfel de situaţie, fără să fie motive sau obligaţii legale. Nu am avut nicio obligaţie legală să îmi dau demisia, lucru pe care l-am făcut ca un gest de onoare”, a completat Baciu.

Andrei Baciu a anunţat, luni într-o postare pe Facebook, că demisionează de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. El a invocat „informaţiile apărute în spaţiul public” şi a lăsat astfel să se înţeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie, perioadă în care el a fost vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

El a mai spus, pe reţeaua de socializare, că de-a lungul a nouă ani de când s-a întors în România şi în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-a avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, a acţionat cu un respect neclintit pentru legislaţie, instituţii şi cetăţeni.
 
„Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienţilor. Am încredere deplină în actul de justiţie, convins fiind că adevărul şi dreptatea vor prevala. Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea şi susţinerea pe care mi le arătaţi”, a conchis Baciu.
 
Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

În scandalul achiziţiilor de vaccinuri anti-COVID sunt urmăriţi penal fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, că a vorbit cu Andrei Baciu, şi nu a fost nevoie să îi ceară demisia, a fost o demisie de onoare a acestuia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în urma apariţiei numelui său în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemiei.

Ciucă a mai spus că Florin Cîţu nu trebuie să îşi dea demisia din partid, atât timp cât dosarul nu a fost trimis în judecată şi a precizat că acesta nu a demisionat din grupul de la Senat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.