Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi publicat următorul raport MCV. Ministrul susţine, în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, că Secţia specială nu poate funcţiona în modul în care este organizată în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei participă, marţi, la şedinţa plenului CSM, n care se discută, printre aletele, validarea concursului pentru conducerea Secţiei de Investigare a Infracţiunior din Justiţie.

Birchall a reiterat ideea că nu a primit la Ministerul Justiţiei un unct de vedere al CSM pe tema rapoartelor GRECO anterioare care au recomandat desfiinţarea Secţiei speciale.

”În lipsă, cu colegialitate şi respect vă spun că vom da publicităţii această analiză”, a spus Ana Birchall.
Ministrul Justiţiei a precizat că, în analiza care există la minister şi care s-a realizat cu ajutorul celorlalte structuri din sistem, se conturează două concluzii.

Una dintre acestea susţine că ”aşa cum este regelementată această secţie nu poate să funcţioneze”, în timp ce a doua face referire la existenţa secţiei, dar ”cu reforme serioase”.

”În ceea ce priveşte MCV, acesta o să iasă la începutul săptămânii viitoare. Din informaţiile mele, pe căi diplomatice îl vo primi la sfârşitul săptămânii şi o să fie făcut pulic la începutul săptămânii viitoare”, a anunţat Birchall.

”Fiecare instituţie ne asumăm ceea ce facem şi nu facem petru bunul mers al justiţiei”, a spus Birchall.
Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSM, Lia Savonea, au un schimb de replici pe tema competenţei Secţiei speciale.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.