Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu s-a întâlnit cu comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, cu care a discutat, între aletele, despre amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de 10 septembrie 2023, în marja reuniunii miniştrilor de justiţie din statele membre ale Consiliului Europei, la Riga, ministra justiţiei a avut o întâlnire cu comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders”, a transmis, luni, Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, oficialul român a mulţumit pentru decizia de ridicare a MCV şi a afirmat că România aşteaptă decizia formală: "Este un pas important pentru România şi cetăţenii săi".

Alina Gorghiu l-a asigurat pe comisarul european că o prioritate a mandatului său este continuarea reformelor angajate de România în domeniul justiţiei.

”Partea română a afirmat că recomandările din Raportul privind statul de drept 2023, precum şi cele de la Comisia de la Veneţia, sunt în curs de analiză. Aşteptăm, totodată, analiza legilor justiţiei, realizată de către Comisie în jalonul PNRR 423”, a mai transmis Ministerul Justiţiei.

Potrivit documentului citat, un alt subiect de interes pentru comisar a fost reprezentat de amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistraţi.

“Vom găsi curând o soluţie de echilibru", a afirmat ministra justiţiei, Alina Gorghiu.

Comisarul european pentru justiţie a arătat interes pentru gradul de ocupare a posturilor de procurori şi judecători, precum şi pentru impactul noului sistem de investigare a infracţiunilor de corupţie din sistemul judiciar.

La final, ministrul Justiţiei a dat asigurări că va continua dialogul constant, deschis şi constructiv cu Comisia Europeană şi cu comisarul european pentru justiţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.