Omul de afaceri Alin Simota, dat în urmărire internaţională de la începutul anului 2016 pentru executarea unui rest dintr-o pedeapsă de doi ani dispusă de judecători pentru conflict de interese şi care s-a aflat în toată această perioadă în Emiratele Arabe Unite, a fost încarcerat în Penitanciarul Rahova, după ce a fost ridicat de poliţişti de pe Aeroportul "Henri Coandă", potrivit unor surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse judiciare au declarat, luni, pentru News.ro că omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce, săptămâna trecută, a revenit în România, iar la coborârea din avion poliţiştii de frontieră care i-au verificat documentele au constatat că este urmărit internaţional şi au chemat Poliţia Transporturi. După ce au venit şi l-au verificat, poliţiştii de la Transporturi au stabilit ca nu este nici de competenţa lor, întrucât Simota este condamnat definitiv. În aceste condiţii, la aeroport au fost chemaţi şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care l-au dus pe omul de afaceri la Penitenciarul Rahova, pentru a executa restul de pedeapsă, au adăugat sursele citate.

În noiembrie 2016, fostul patron al FC Jiul Petroşani, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu după ce, în 2013, i-a convins pe cei doi poliţişti care îl păzeau să îl ducă acasă pentru a-şi vedea familia, deşi se afla în arest preventiv.

Alin Şimota s-a aflat, de la începutul anului 2016, în Emiratele Arabe Unite, ţară din care a fost activ pe Facebook, unde a postat fotografii în decoruri exotice.

Şeful Poliţiei Române Bogdan Despescu declara la sfârşitul lunii octombrie 2016, pentru News.ro, că Simota a fost arestat în Emiratele Arabe Unite, fiind începute procedurile de extrădare. Ulterior, Alin Şimota a fost pus în libertate de autorităţile din Emiratele Arabe Unite şi s-a aflat sub supravegherea acestora.

Alin Şimota are de executat un rest din pedeapsa de doi ani de închisoare primită pentru conflict de interese pentru că, în perioada în care a deţinut funcţia de consilier judeţean de Hunedoara (2008-2012), una dintre firmele controlate de el a câştigat un contract pentru lucrări la Spitalul Judeţean din Deva. Şimota a votat pentru suplimentarea finanţării cu încă 260.000 de lei pentru lucrări suplimentare faţă de contractul iniţial.

Judecătoria Deva a dispus punerea de îndată în libertate a lui Şimota, după ce a considerat că pedeapsa de doi ani de închisoare fusese executată în perioada în care s-a aflat în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara a rejudecat această decizie şi a dispus reîncarcerarea omului de afaceri.

Şimota a fost cercetat şi într-un alt dosar instrumentat de procurorii DIICOT, în care este considerat liderul unei grupări de criminalitate organizată.

"Din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în fapt, începând cu anul 2007, inc. Simota Alin, împreună cu mai multe persoane din conducerea S.C. Atomis Internaţional Prod S.R.L., S.C. Simar S.R.L., S.C. Atomis Energie S.R.L., S.C. Elco Invest Consult S.R.L., precum şi alte persoane de încredere, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi alte infracţiuni, pentru a obţine beneficii materiale. În contabilitatea primelor două societăţi au fost înregistrate cheltuieli fictive, fiind pe de o parte afectate astfel taxele datorate bugetului de stat (TVA şi impozit pe profit), iar pe de altă parte, în baza acestor acte de cheltuieli fictive, fiind devalizate propriile societăţi cu sume mari de bani”, au arătat procurorii DIICOT în august 2014, când au făcut primele percheziţii în acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.