Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov solicită Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „să adopte o poziţie oficială şi să stabilească liniile de acţiune faţă de variantele de modificări legislative aflate în lucru” cu privire la statutul magistraţilor. Procurorii braşoveni anunţă că se raliază colegilor lor din alte judeţe care au anunţat proteste, pe fondul nemulţumirilor privind modificarea statutului profesiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, reunită marţi, solicită reprezentanţilor magistraţilor din CSM – Secţia pentru Procurori şi Procurorului General al P.Î.C.C.J. să informeze procurorii din parchete despre stadiul discuţiilor pe legile care vizează sistemul judiciar. De asemenea, solicită reprezentanţilor magistraţilor din CSM – Secţia pentru Procurori şi Procurorului General al P.Î.C.C.J. „să adopte o poziţie oficială şi să stabilească liniile de acţiune faţă de variantele de modificări legislative aflate în lucru”. 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov se alătură colegilor lor care au anunţat proteste şi anunţă, la rândul lor, ca forme de protest, soluţionarea numai a cauzelor considerate urgente, suspendarea programului de audienţe şi susţinerea celorlalte forme de protest adoptate de parchetele şi instanţele din ţară.
Conform unui comunicat al acestei unităţi de Parchet, nemulţumirile procurorilor din Braşov sunt legate de: lipsa de respect a reprezentanţilor puterilor executive şi legislative faţă de magistraţi, ca reprezentanţi ai puterii judecătoreşti, care nu sunt cooptaţi în discuţiile privitoare la noile, neaşteptatele şi, în anumite privinţe, revoltătoarele propuneri de modificare la statutul magistraţilor; lipsa de previzibilitate a carierei magistraţilor aflaţi în activitate, întrucât actualul statut este foarte recent şi de lipsa de transparenţă în activitatea legislativă, deoarece propunerile de modificare ne-au fost făcute cunoscute numai prin canale neoficiale şi prin presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.