Administratorul unei firme din Ploieşti a fost condamnat, în primă instanţă, la şase ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată, din tranzacţii cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei. Faptele, cercetate într-un dosar al DNA, s-au petrecut în perioada 2006-2007.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătorii Tribunalului Prahova au condamnat-o, luni, la cinci ani de închisoare pe Ana Ruxandra Stanciu, administratorul unei firme din judeţul Prahova, trimisă în judecată de procurorii DNA în anul 2017 într-un dosar de evaziune fiscală. În acelaşi dosar a fost condamnat şi un bărbat, administrator de firmă, pentru complicitate la evaziune fiscală. Ana Stanciu este fiica unui consilier local din Ploieşti, ales pe listele PSD. La scrutinul din 27 septembrie, mama Anei Stanciu candidează din nou, pe un loc eligibil, tot din partea PSD şi tot la Consiliul Local Ploieşti.
 
"În perioada 3 iulie 2006 – 16 noiembrie 2007, inculpata Stanciu Ana Ruxandra, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale desfăşurate (cu produse petroliere) şi a veniturilor aferente încasate. Prin aceste demersuri, inculpaţii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de 15.254.808 lei, din care 3.210.022 lei reprezentând T.V.A de plata, 2.690.489 lei reprezentând impozitul pe profit, 7.860.754 lei reprezentând accize produse energetice şi 1.493.543 lei reprezentând T.V.A aferentă accizelor stabilite suplimentar. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.906.809 lei, reprezentând prejudiciul penal produs prin comiterea faptelor, la care se adaugă majorări şi penalităţi ce urmează a fi calculate şi comunicate pe parcursul procesului penal”, informau procurorii la momentul trimiterii dosarului în instanţă.
 
Ana Stanciu are antecedente penale. În anul 2016, ea a mai fost condamnată definitiv la patru ani şi jumătate de detenţie într-un dosar pentru aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi înşelăciune. În aceste condiţii, Tribunalul Prahova a decis să contopească cele două sentinţe şi să aplice o pedeapsă finală de şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.