Cântăreţul de manele Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune, a declarat vineri, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că a dat o declaraţie în calitate de martor, în care a povestit ce a văzut în noaptea incendiului din clubul Bamboo. După ce l-au audiat, poliţiştii l-au amendat pe Adi Minune cu 250 de lei, pentru că nu s-a prezentat miercuri la Poliţia Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adi Minune a mai spus că, probabil, în dosarul privind incendiul din clubul Bamboo au fost audiate şi celelalte persoane care au fost la petrecerea la care a participat şi el, din noaptea de 20 spre 21 ianuarie.

Cântăreţul de manele a precizat că el a fost printre primii care au văzut că este fum în clubul Bamboo, astfel că a intrat în localul în care avea loc petrecerea la care el participa, a oprit muzica şi le-a spus oamenilor aflaţi acolo să iasă fără să se înghesuie, să îşi ia maşinile şi să plece.

“Am coordonat să ieşim ca să nu se întâmple Colectiv partea a doua”, a spus cântăreţul de manele.

Întrebat de ce nu a venit miercuri la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat, Adi Minune a spus că a vrut să ajungă atunci, dar el cântă în fiecare zi şi nu a mai avut timp să ajungă, precizând că pentru asta a fost amendat şi că va plăti amenda.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru News.ro, că după ce l-au audiat timp de aproximativ o oră, poliţiştii de la Serviciul Omoruri i-au dat lui Adi Minune o amendă de 250 de lei, pentru că nu s-a prezentat miercuri la Poliţia Capitalei, când a fost citat pentru a da declaraţii în calitate de martor. Simionescu le-a spus poliţiştilor că nu a putut ajunge atunci pentru că a avut mai multe probleme de rezolvat.

Sursele citate au precizat că, în perioada următoare, nu vor mai fi audiate şi alte persoane în ancheta privind incendiul din Bamboo.

Anchetatorii l-au audiat pe Adi Minune în condiţiile în care cântăreţul de manele şi alţi lăutari erau, în noaptea incendiului, într-o sală de evenimente din complexul Bamboo, unde era organizat Revelionul lăutarilor. Petrecerea lăutarilor, la care au participat atunci, printre alţii, Adi Minune, Cornelia Catanga şi soţul acesteia, Aurel Pădureanu, a avut loc într-o clădire lipita de clubul care a ars.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, după izbucnirea incendiului în clubul Bamboo, lăutarii au intrat în panică şi au ieşit în grabă din local.

În urma incendiului din clubul Bamboo, din 21 ianuarie, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale.

Procurorii au început atunci urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

După ce dosarul a fost preluat de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, s-a constituit o listă cu martori, printre care şi lăutarii care au fost la acea petrecere, aceştia urmând să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă 21 ianuarie, la ora 03.32. Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul Bamboo în totalitate, incendiul fiind declarat stins după 57 de ore de la sosirea echipajelor ISU.

Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, declara, în ianuarie, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că focul nu ar fi pornit nici de la instalaţia electrică, refăcută în totalitate după tragedia din Colectiv, nici de la o ţigară. El preciza că nu a putut face asigurare, întrucât nu avea încă autorizaţie de la ISU, dar urma să o obţină până la 30 iunie.

În urma unei expertize tehnice care a stabilit că există un risc major ca structura clubului Bamboo să se prăbuşească, Inspectoratul de Stat în Construcţii a decis ca structura de rezistenţă să fie dezafectată în totalitate pentru a permite anchetatorilor să efectueze cercetarea la faţa locului.

Demolarea clubului Bamboo a început în 27 februarie, la mai bine de o lună de când acesta a ars aproape complet, costurile lucrărilor fiind suportate de patronii localului, declara atunci, pentru News.ro, Dumitru Bădrăgan, avocatul patronilor clubului.

Clubul Bamboo a fost fondat în urmă cu 15 ani de Joshua Castellano.

În iunie 2005, clubul Bamboo a mai ars din temelii, iar atunci Joshua Castellano spunea că "singurul vinovat este natura". Cătălin Botezatu, acţionar în 2005, acuza faptul că focul a fost pus intenţionat. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.