Patru dintre inculpaţii din dosarul privind fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani au semnat cu procurorii acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, fiind vorba despre patru femei care au admis faptele şi au semnat pentru pedepse de cel mult doi ani de închisoare cu suspendare. Primarul comunei Ciorani, inculpat şi el în acelaşi dosar şi aflat în arest preventiv, nu se numără printre cei care au semnat astfel de acorduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Patru femei inculpate pentru fraudă electorală în dosarul în care este anchetată falsificarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani au semnat în faţa procurorilor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au declarat pentru News.ro surse judiciare. 
 
Conform aceloraşi surse, una dintre inculpate ar urma să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, în timp ce pentru celelalte trei acordurile vizează o sentinţă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Acordurile trebuie validate de instanţa de judecată. 
 
Primarul comunei, Marin Voicu (PNL), aflat în arest preventiv în acest dosar pentru a doua lună consecutiv, nu a semnat un astfel de acord. 
 
Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (membru PNL, fost lider local al PSD), şi alte 15 persoane au fost arestaţi preventiv, în urmă cu peste o lună, într-un dosar de fraudă electorală, iar un alt inculpat a fost arestat la domiciliu la acel moment. Ulterior, edilul şi un alt inculpat au rămas în arest preventiv, ceilalţi suspecţi fiind plasaţi în arest la domiciliu.
 
Ancheta a pornit ca urmare a unei plângeri penale, iar de la depunerea plângerii şi până la reţinerea suspecţilor saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost violaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu, în  luna februarie. Cu acea ocazie  au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate, iar cazul face obiectul unui alt dosar penal.
 
Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună. Ceea ce se remarcă este faptul că inculpaţii acţionat cu ”naturaleţe” şi chiar râdeau de ceea ce fac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.