Epidemia de rujeolă din Zimbabwe a ucis cel puţin 157 de copii, peste 2.000 de cazuri fiind raportate în ţară, a anunţat, marţi, guvernul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul cazurilor a crescut rapid de la apariţia primului caz la începutul lunii august. Decesele raportate aproape s-au dublat în mai puţin de o săptămână.

”Pe 15 august, cifrele totale din ţară se ridicau la 2.056 de cazuri şi 157 de decese”, a declarat ministrul Informaţiei, Monica Mutsvangwa, în timpul unei conferinţe de presă.

Mutsvangwa a mai spus că guvernul va intensifica campaniile de vaccinare şi că intenţionează să folosească fondul naţional pentru dezastre ”pentru a face faţă situaţiei de urgenţă”.

De asemenea, guvernul va cere liderilor tradiţionali şi religioşi să îndemne oamenii să se vaccineze. Anterior, Ministerul Sănătăţii a precizat că focarul a izbucnit din cauza adunărilor religioase.

Virusul rujeolei atacă în principal copiii. Printre cele mai grave complicaţii se numără orbirea, diareea şi infecţiile respiratorii grave. Simptomele sunt o erupţie roşie care apare mai întâi pe faţă şi se extinde pe restul corpului.

Rujeola era foarte frecventă în trecut, dar acum poate fi combătută prin vaccin.

În aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că Africa se confruntă cu o creştere a bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, în special cu rujeola. Cazurile consemnate au crescut cu 400% în primul trimestru al anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, din cauza întârzierii vaccinării copiilor, a subliniat biroul OMS din Africa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.