Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat "şocat" de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachetă Kievului pentru a ajuta la contracararea atacurilor ruseşti, potrivit unui interviu făcut public sâmbătă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a cerut armele de la scurt timp după începutul războiului, în februarie. El a menţionat sistemul Iron Dome al Israelului, folosit adesea pentru a intercepta rachete trase de militanţii palestinieni în Gaza.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sunt sincer, sincer - sunt în stare de şoc, pentru că nu înţeleg de ce nu ne-au putut oferi sprijin antiaerian", a spus el.

Zelenski a făcut aceste remarci într-un interviu acordat reporterilor francezi miercuri. Biroul său a lansat sâmbătă o înregistrare a interviului. Comentariile lui Zelenskii au fost mai puternice decât cele pe care le-a făcut în martie, când a criticat Israelul pentru reticenţa de a trimite arme.

La acea vreme, Israelul a anunţat că va ajuta Ucraina cât poate de mult.

"Înţeleg - au o poziţie dificilă în ceea ce priveşte situaţia cu Siria şi Rusia”, a spus Zelenski, adăugând că nu face acuzaţii: "Doar prezint faptele. Discuţiile mele cu conducerea israeliană nu au ajutat cu nimic Ucraina. Israelul nu ne-a dat nimic. Nimic. Zero”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.