Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că războaiele mondiale din trecut au început cu agresiuni locale şi că Rusia ”este interesată în a declanşa un război în Orientul Mijlociu astfel încât o nouă sursă de durere şi suferinţă să poată submina unitatea lumii, să crească dezacordul şi contradicţiile şi astfel să ajute Rusia să distrugă libertatea în Europa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis luni seară, că a avut o şedinţă cu şefii spionajului şi cu diplomaţii privind situaţia din Israel şi din regiune, precum şi din Orientul Mijlociu.

”Este de importanţă fundamentală pentru noi – nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga Europă. Potrivit informaţiilor disponibile - unele foarte clare - Rusia este interesată în a declanşa un război în Orientul Mijlociu astfel încât o nouă sursă de durere şi suferinţă să poată submina unitatea lumii, să crească dezacordul şi contradicţiile şi astfel să ajute Rusia să distrugă libertatea în Europa. Îi vedem pe propagandiştii ruşi exultând. Vedem prietenii iranieni ai Moscovei sprijinind public pe cei care au atacat Israelul. Şi toate acestea reprezintă o ameninţare mai mare decât realizează lumea acum. Războaiele mondiale din trecut au început cu agresiuni locale. Ştim cum să contracarăm această ameninţare. Pregătim paşii potriviţi. Şi, cel mai important, apărăm nevoie de maximă unitate în lume”, a subliniat el.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că s-a adresat Adunării Parlamentare a NATO, în primul rând pe tema unităţii.

”Fiecare stat din lume trebuie să aleagă acum cum va apăra dreptul internaţional. Să îl apere! Nu să stea pe margine când teroarea încearcă să preia controlul şi când o altă regiune din lume s-ar putea prăbuşi sub ochii noştri. Le sunt recunoscător tuturor liderilor şi statelor care acum sunt perfect conştienţi de pericol şi sunt gata să lucreze împreună pentru a ţine situaţia sub control, pentru a împiedica o mai mare interferenţă a sponsorilor evidenţi ai terorii”, a arătat Volodimir Zelenski.

El a menţionat că a mai avut discuţii cu reprezentanţi ai Parlamentului ucrainean şi cu miniştri.

”L-am înlocuit pe comandantul Forţelor de Apărare Teritorială din Forţele Armate ale Ucrainei. Anatoli Barhîlevici a fost numit comandant în locul lui Igor Tanţiura. Sarcina cheie este ca dezvoltarea Forţelor de Apărare Teritorială să nu se oprească”, a explicat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.