Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ocupanţii ruşi i-au abandonat complet pe oamenii din zonele ocupate şi inundate acum, în urma distrugerii barajului de la Kakhovka. ”Nu mai există nimeni în lume azi care să nu vadă că Rusia este condusă de barbari. Barbari care sunt ei înşişi cel mai mai mare dezastru de pe planetă azi”, consideră el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi a fost o zi foarte lungă şi grea. Herson şi regiunea, regiunea Mykolaiv, oraşe şi comunităţi din regiunea Dnipropetrovsk a noastră. Discuţii, şedinţe, centre de evacuare, un apel internaţional. În primul rând, lucrăm la toate nivelurile autorităţilor de stat de locale pentru a salva cât de mulţi oameni posibil din zonele inundate. Evacuarea este în desfăşurare. Oriunde putem scoate oamenii din zona inundată, facem asta”, a afirmat Zelenski în mesajul transmis în noaptea de joi spre vineri, mulţumind Serviciului de Stat pentru Urgenţe, Poliţiei şi Armatei.

El a spus că există o prezenţă a organizaţiilor internaţionale pe teritoriul liber şi ajutor concret, menţionând Crucea Roşie ucraineană.

”Şi este evident că absenţa unor organizaţii internaţionale, precum Crucea Roşie Internaţională, în zona dezastrului de pe teritoriul ocupat, absenţa ajutorului lor către oamenii noştri din teritoriul ocupat este greşită şi este pur şi simplu auto-distructivă pentru aceste organizaţii, după mintea mea”, a adăugat preşesedintele Ucrainei.

Potrivit acestuia, ”teroriştii ruşi încearcă să agraveze mai mult situaţia pe care au provocat-o cu ecocidul lor”.

”Este complet intenţionat. Ei continuă să bombardeze Herson şi comunităţile din regiune, care au fost deja inundate de terorişti. Ei bombardează chiar punctele de evacuare, ceea este o manifestare a răului pe care poate alţi terorişti din lume nu au făcut-o vreodată, cu excepţia celor ruşi. Ocupanţii au abandonat complet oamenii pe malul stâng al regiunii Herson în voia sorţii. Catastrofa se extinde acolo de două zile deja. Şi aceasta este o alegere perfect conştientă a conducerii Rusiei. Nu mai există nimeni în lume azi care să nu vadă că Rusia este condusă de barbari. Barbari care sunt ei înşişi cel mai mai mare dezastru de pe planetă azi. Împreună cu partenerii noştri, trebuie să facem totul ca lumea să dovedească faptul că poate face faţă unui asemenea dezastru, unor asemenea terorişti”, a subliniat Volodimir Zelenski.

El s-a referit şi la situaţia apei potabile în oraşele şi comunităţile din Ucraina, spunând că există ”soluţii, resurse şi fonduri”.

”Vom face totul ca să asigurăm apa potabilă oamenilor, în pofida acestui dezastru. Pot exista inconvenienţe, dar vom face totul”, a arătat el.

Referitor la pagubele din infrastructură şi cele de mediu, Zelenski a spus că este clar pentru toată lumea că daunele cauzate de actul de terorism al ruşilor sunt foarte importante, dar trebuie să fie clar că nu există alternative în afară de o revenire la maxim şi o reconstrucţie.

”Poate că Rusia va rămâne devastată în urma lui Putin, dar nu Ucraina”, a punctat el.

El a mulţumit luptătorilor din mai multe zone, spunând că există rezultate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.