Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ţara sa va deveni mai puternică, fiind pregătite măsuri care să întărească statul. ”Indiferent ce se întâmplă în lume, indiferent care sunt condiţiile externe, trebuie să ţinem minte că doar condiţiile noastre, atitudinea noastră internă faţă de Ucraina, faţă de libertarte, faţă de scopurile noastre va determina când ne vom atinge ţelul”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri seară, că în aceste zile Rusia bombardează Hersonul, Berislav şi sate din regiunea Herson cu o brutalitate aparte.

”Ţintind case, ferme, magazine obişnuite şi infrastructură. Este o teroare deliberată din partea ocupantului”, a adăugat el, transmiţând condoleanţe celor care au pierdut pe cineva drag.

Preşedintele Ucrainei şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei care lucrează în Herson şi în alte regiuni supuse atacurilor, subliniind că este important să existe salvatori: ”Când ei sunt acolo, când vieţi sunt salvate, teroarea nu va învinge”.

”Sunt ordine speciale pentru armată, vor fi de asemenea ordine speciale pentru toţi cei implicaţi în relaţii internaţionale: războinicii noştri au nevoie de mai multe mijloace pentru a distruge rachetele ruseşti, Shahed-urile şi alte drone de luptă, precum şi aeronavele ruseşti”, a adăugat el.

Zelenski a menţionat că a primit scrisori de acreditare pentru şapte ambasadori care îşi încep misiunea în Ucraina, din Marea Britanie, Franţa, Estonia, Canada, Ungaria, Slovenia şi Uniunea Europeană.

”De acum, avem un nou ambasador pentru platforma de strângere de fonduri United24. Este vorba despre actorul britanic Mark Strong. Am vorbit astăzi şi i-am mulţumit lui Mark pentru decizia sa de a lucra în domeniul Educaţie şi Ştiinţă. Misiunea sa va fi de a strânge fonduri pentru a reconstrui şcolile ucrainene. Sarcina noastră este să le dăm tuturor copiilor ucraineni ocazia de a studia la şcoală, nu la distanţă, unde şi când permit condiţiile de securitate. Legat de asta, United24 a adunat deja peste 470 de milioane de dolari. Aproape jumătate de miliard donaţii din peste 110 ţări. Diferite ţări, niveluri diferite de contribuţie. Oamenii ajută – oamenii obişnuiţi şi companiile. Le sunt recunoscător tuturor”, a arătat Zelenski.

El a menţionat că a avut câteva şedinţe de pregătire, fiind planificate măsuri care să întărească statul.

”Ucraina va fi mai puternică. Ucraina va avea mai multe capacităţi de a se apăra. Indiferent ce se întâmplă în lume, indiferent care sunt condiţiile externe, trebuie să ţinem minte că doar condiţiile noastre, atitudinea noastră internă faţă de Ucraina, faţă de libertarte, faţă de scopurile noastre vor determina când ne vom atinge ţelul. Principalul scop – victoria Ucrainei. Pentru Ucraina, puterea nu are alternative. Şi toţi cei care întăresc statul, toţi cei care devin mai puternici, toţi cei care ajută la a lupta cu duşmanul şi a obţine rezultate pentru Ucraina – toţi aceştia ne duc mai aproape de ţintă”, a conchis preşedintele Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.