Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis, luni, pe Ruslan Demchenko din funcţia de prim-vicesecretar al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (NSDC), printr-un decret, transmite agenţia Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul relevant nr. 528/2022 a fost publicat luni pe site-ul prezidenţial. 

"Demiterea lui Demchenko Ruslan Mykhailovych din funcţia de prim-vicesecretar al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei", prevede decretul.   

În noiembrie 2021, o serie de instituţii media au difuzat informaţii despre presupusa implicare a lui Demchenko în lobby-ul din 2010, aşa-numitele "acorduri de la Harkov" cu Rusia. 

În replică, Zelenski a declarat că Demchenko nu a semnat "acordurile de la Harkov" în calitate de ministru adjunct de externe.  

"În calitate de ministru adjunct de externe, el nu a semnat niciun acord de la Harkov, dar există agenţii de aplicare a legii pentru acest lucru, lăsaţi-i să investigheze, el depune mărturie în agenţiile de aplicare a legii", a declarat şeful statului.

În apărarea lui Demchenko au vorbit şi comandantul-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeriy Zaluzhny, şi secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksiy Danilov. 

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.