Un soldat ucrainean din Bahmut i-a dat marţi preşedintelui Volodimir Zelenski un steag semnat de trupele din cel mai fierbinte punct al frontului actual din Ucraina, iar acum liderul de la Kiev îl duce cadou gazdelor sale care îl primesc miercuri la Washington, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldatul a apărut marţi într-o înregistrare video înmânându-i steagul lui Zelenski în oraşul Bahmut şi spunând că este un cadou „pentru fraţii noştri din SUA”.

„Vă rugăm să îl transmiteţi. Vă mulţumim”, a spus soldatul.

Foto: presidency.gov.ua
Foto: presidency.gov.ua

„Băieţii mi-au dat minunatul nostru steag cu semnăturile lor scrise pe el pentru a-l înmâna”, le-a spus Zelenski reporterilor care l-au însoţit pe linia de front. „Situaţia noastră este grea. Inamicul îşi măreşte numărul de trupe, dar băieţii noştri sunt mai curajoşi. Avem nevoie de arme mai puternice. Vom transmite recunoştinţa băieţilor noştri Congresului şi preşedintelui SUA, dar sprijinul nu este suficient”, a spus Zelenski.

UPDATE - Volodimir Zelenski s-a dus la Bahmut, pe linia frontului - FOTO
CITEȘTE ȘI UPDATE - Volodimir Zelenski s-a dus la Bahmut, pe linia frontului - FOTO

Vizita preşedintelui ucrainan pe linia frontului din estul Ucrainei a avut loc cu o zi înainte ca acesta să plece într-o deplasare-surpriză la Washington, unde preşedintele Joe Biden este aşteptat să anunţe că va trimite Ucrainei asistenţă suplimentară de securitate în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv un nou sistem sofisticat de apărare aeriană. Cei doi vor avea o conferinţă de presă la Casa Albă, apoi Zelenski se va adresa membrilor Congresului la o oră de maximă audienţă.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Casa Albă confirmă că Volodimir Zelenski vine miercuri la Washington şi se va adresa Congresului / SUA vor anunţa un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina de circa 2 miliarde de dolari

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.